@Tor: Vyskočíš ze člunu a vyrazíš v ústrety představiteli přístavní stráže. Ještě než se dostanete k sobě, projedeš si frekvence a pokoušíš se zjistit, jestli vysílá a případně i co.
Hoď si: Electronic Warfare + Scan
Jakmile stojíte tváří v ...ehm...tvář...Mužík se zastaví tak tři metry od tebe aby nemusel moc zaklánět hlavu a spustí plně automatickou úředničinou:
Vítejte v Kapském městě. Musím Vás požádat abyste dodržovali současnou vzdálenost od břehu dokud nebudou vyřešeny veškeré náležitosti. Mé jméno je Joachim Van Sareen a mám na starosti Váš formality týkající se Vašeho pobytu v Kapském městě.
Pro začátek...je velmi neobvyklé, aby o vstup do přístavu žádala loď plující bez vlajky. Rád bych se tudíž zeptal na registraci vašeho plavidla, Její jméno a státní či korporační příslušnost.
Za druhé, je samozřejmě nutné, abyste mi sdělil účel Vaší návštěvy Kapského města.
Za třetí, v případě, že budete žádat o povolení k vykládce a nakládce zboží, či přímo obchodu se zbožím, je nutné, abyste mi poskytl seznam nákladu.
Členové posádky, pokud se budou zdržoat na palubě, nás v celku nezajímají, pouze v případě, že by chtěli opustit loď, budou samozřejmě podrobeni ověření SIN podle platných zákonů Azanijské federace a nařízení korporačního soudu.
Rád bych Vás také upozornil, že pokud nebudete mnoci v jakémkoliv bodě vyhovět požadavkům mezinárodního Námořního práva a samozřejmě zmíněným zákonům, existuje celá řada opatření, k nimž jsme oprávněni přistoupit; od zamítnutí povolení k přistání, poskytnutí ozbrojené eskorty do mezinárodních vod, přes zabavení plavidla a nákladu pro důvodné podezření z pirátství až po okamžité zničení plavidla přístavními bateriemi.
Nuže...čekám...