Author Topic: Chummer5 Support  (Read 107228 times)

Longshot23

  • Omae
  • ***
  • Posts: 889
Re: Chummer5 Support
« Reply #540 on: (06:51:09/01-18-18) »
Just downloaded the latest build - 5.197 - and have run into a couple of issues.

2 of my existing builds forced crashes (I'm redoing one of them from 'scratch' now). Also a crash occurred when trying for an Advanced Lifestyle - Chummer5 didn't seem to like that.

All my other existing builds seemed to load up without problem.

Chummer 5 is Alive

  • Omae
  • ***
  • Posts: 282
    • Chummer5a: For all your broken Chummer needs
Re: Chummer5 Support
« Reply #541 on: (23:41:32/01-22-18) »
Most of those issues should have been resolved by the current nightly builds; if you're still experiencing issues, please give me a synopsis of the issue and upload the .chum5 files somewhere.  You can send them directly to my email via chummer5isalive@gmail.com.

Beta

  • Ace Runner
  • ****
  • Posts: 1102
  • SR1 player, SR5 GM@FtF & player@PbP
Re: Chummer5 Support
« Reply #542 on: (09:19:47/01-23-18) »
Thanks again for maintaining this lovely tool :)

I just downloaded the nightly, and went to build an astral explorer (from Forbidden Arcana).  The option was there, but you have to choose two rating six magic skills but the drop-down boxes for that were blank, hence not only couldn't choose skills but couldn't proceed because hadn't chosen skills ...

Then I looked for the Aware option (I think that was the name, again from FA -- magic priority D, gives you asensing only).  And I didn't see it (granted that taking a two magic adept and buying astral perception is arguably a better choice, but wasn't what I was looking for).  I'm impressed how much of the new options are in place, but thought I should mention those that aren't quite there yet.

Chummer 5 is Alive

  • Omae
  • ***
  • Posts: 282
    • Chummer5a: For all your broken Chummer needs
Re: Chummer5 Support
« Reply #543 on: (19:21:28/01-23-18) »
The Explorer and Aware option should work in the new nightly build, 5.196.10.

Pericles

  • Newb
  • *
  • Posts: 16
Re: Chummer5 Support
« Reply #544 on: (15:42:24/01-30-18) »
Hey,
New to this board. I've built two characters in Chummer with no problems, but now I'm running into something strange with Knowledge skills. I'm doing a Priority build, standard.  My INT is 4 and my LOG is 5, so I should have 18 points to divide up among knowledge skills. That's what Chummer tells me I have, too. But when I add a knowledge skill, it automatically gives me 10 points in it, and it says I still have 18 knowledge points to spend.  I've started several new characters to see if ht eproblem keeps happening, and it does. 

I'm running Chummer 5.197.1, on Windows 7.  (But I've also seen this on my Windows 10 computer at home.)

Any help?  Am I crazy?

Chummer 5 is Alive

  • Omae
  • ***
  • Posts: 282
    • Chummer5a: For all your broken Chummer needs
Re: Chummer5 Support
« Reply #545 on: (18:20:05/01-30-18) »
Known bug, resolved in current nightly builds.

Beta

  • Ace Runner
  • ****
  • Posts: 1102
  • SR1 player, SR5 GM@FtF & player@PbP
Re: Chummer5 Support
« Reply #546 on: (18:25:15/01-30-18) »
The Explorer and Aware option should work in the new nightly build, 5.196.10.

Finally had a chance to try it, all is good. Thanks!

Pericles

  • Newb
  • *
  • Posts: 16
Re: Chummer5 Support
« Reply #547 on: (01:51:38/01-31-18) »
Known bug, resolved in current nightly builds.

Thanks, that worked!

warderbrad

  • Newb
  • *
  • Posts: 3
Re: Chummer5 Support
« Reply #548 on: (19:53:51/02-02-18) »
I wanted to make sure if I am doing something wrong.  I just started using Chummer and when I put in knowledge skill for firearms and get a specialization in modifications.  Then I get a second firearms with a specialization in pistols.  When the character is loaded up from a save all the firearms skills (if I did this more than just 2 times) appear as whatever the top one is.  Am I misunderstanding the rules in that you cannot specialize more than once in a given knowledge skill?  Am I inputting it into chummer wrong?  I am not sure what it is.

Chummer 5 is Alive

  • Omae
  • ***
  • Posts: 282
    • Chummer5a: For all your broken Chummer needs
Re: Chummer5 Support
« Reply #549 on: (04:34:01/02-03-18) »
I can't reproduce that behaviour in current nightly builds, if I'm understanding you correctly. With regards to knowledge skills, you can only have one specialisation at character creation. Chummer won't stop you from taking multiple knowledge skills with the same name, but I wouldn't encourage it.

warderbrad

  • Newb
  • *
  • Posts: 3
Re: Chummer5 Support
« Reply #550 on: (12:42:54/02-03-18) »
Ok so I was trying to do something wrong with the character build.

Basically I had
Firearms 2 with spec in Modification
Firearms 1 with spec in Pistols
Firearms 1 with spec in Longarms
Firearms 1 with spec in Automatics

When I saved and loaded I had 4 lines of Firearms 2 with spec in Modification.

It is just a newbie mistake.

Chummer 5 is Alive

  • Omae
  • ***
  • Posts: 282
    • Chummer5a: For all your broken Chummer needs
Re: Chummer5 Support
« Reply #551 on: (18:20:36/02-04-18) »
Either way it shouldn't have happened, but it's likely that it was a bug that we've already resolved in nightly builds.

Also we probably don't need to have two separate threads running for Chummer support, may as well stick with the other one: http://forums.shadowruntabletop.com/index.php?topic=17200.0

AJCarrington

  • Global Moderator
  • Prime Runner
  • *****
  • Posts: 2759
Re: Chummer5 Support
« Reply #552 on: (09:25:50/02-05-18) »
Let me know if you'd like this thread closed or merged in with the other.

Pericles

  • Newb
  • *
  • Posts: 16
Re: Chummer5 Support
« Reply #553 on: (18:29:51/02-05-18) »
Ok, I'm back with more Chummer questions. lol.

So, I just started using Chummer to record my Sprites stats, using the Critter rules. There was something that surprised me, and it has to do with their attribute ratings and how they affect their dice pools for their skills. 

So according to page 252 of SR5, sprites have a device rating equal to their level, and their Matrix Attributes are based on their level and what type of sprite they are. For this discussion, let's assume that all my sprites are level 6. 

I compile a Crack Sprite. I thought, since his device rating is 6, then all his attributes (regular, not Matrix) would be 6 as well. Thus for his skills, all his dice pools would be 12. Admittedly, that seems a little goofy because it's basically saying sprites skills are always equal to levelx2.

So for Computer he'd have a DP of 12, and for a Data Processing test his limit would be 8, because a Crack Sprite's Data Processing = Level +2.

However, when I put him into Chummer, it is giving him a LOG of 8, clearly because Data Processing is based on LOG.  Thus, Chummer is giving him a Computer Dice Pool of 14 (Level of 6+ Data Processing of 8.)   

So my questions are: is this in fact what Chummer is doing?  And are those the official rules on Sprites? 

Thanks for your patience!


Chummer 5 is Alive

  • Omae
  • ***
  • Posts: 282
    • Chummer5a: For all your broken Chummer needs
Re: Chummer5 Support
« Reply #554 on: (04:52:53/02-06-18) »
A crack sprite has the stat-block Attack (CHA) L, Sleaze (INT) L+3, Data Processing (WIL) L+1, Firewall (LOG) L+2. They also have ranks in Computer, Electronic Warfare and Hacking equal to their Level.

@AJCarrington: I'm not super fussed either way.